I was dead wrong all along.



"Nu stiu daca ignoranta e o binecuvantare, dar e atat de dureros sa gandesti si spune-mi, cu ce m-a ajutat vreodata gandirea, in ce loc minunat m-a dus ea vreodata? Ma gandesc si ma gandesc si de milioane de ori m-am gandit pana la durere, dar niciodata pana la fericire."
Jonathan Safran Foer - "Extrem de tare si incredibil de aproape"
 Listening to: The Fray - Dead Wrong


 A trebuit sa dau de citatul acesta in cartea pe care o citesc momentan ca sa realizez ca omul e caracterizat, de cele mai multe ori, de pesimism, in loc sa priveasca viata cu o doza mare de optimism. Poate ca asa am fost de la inceput sau am devenit cu timpul, odata cu dramele individuale sau sociale.
Ma intreb: oare vom reusi sa fim vreodata optimisti? Si nu cativa... ci toti oamenii. 




Sabb. 

4 comentarii:

Violeta spunea...

Mă tem că ar fi imposibil, pentru că suntem mai pesimişti anume din cauza faptului că vrem să evităm răul. Când vrem să-l evităm, e oarecum inevitabil să nu ne gândim la el.

Şi cred că optimismul e ceva la care oamenii puternici s-au programat singuri, pentru că acela înnăscut e ceva extrem de rar în lumea de astăzi : D

Anonim spunea...

Probabil ca mentalitatea asta inconjurata de pesimism se tot transmite din generatie in generatie. Nu neaparat din punct de vedere biologic, dar gandeste-te ca inca mai exista persoane superstitioase si nesigure.
Sunt o gramada de factori, dar asta nu ne scuza de la a fi optimisti.

Foarte frumos citatul :)

Sabb. spunea...

Pesimismul oricum se intinde din generatie in generatie, n-ar putea fi altfel la ce vremuri traim...

Bianca Matei spunea...

Sincer nu o sa fim niciodata TOTI optimisti, pentru ca ne macina ideea "Daca se intampla aia si aia si aia" . Trebuie sa fii inconstient sau copil sa nu te gandesti la consecinte, desi uite un citat de Grigore Moisil: "Ce este un pesimist? Un optimist bine informat." Si e adevarat:), informatia ne ofera pesimismul si suntem in secolul informatiilor, le iei de oriunde...

Trimiteți un comentariu