Ce se intampla cand picam un examen. Un fel de "nu incerca asta singur acasa!"




Listening to: JMSN -  Do U Remember The Time

Am in fata cartea de " Tehnici de cercetare sociologica", o  Cola Light de tot rahatul, veche de minim 4 zile si JMSN care se aude obsesiv de luni de zile din castile si laptopul meu. Glumesc cu ma' man Cristi despre posibilitatea de a fi schizofrenica.
Maine am examen, penultimul dintr-o serie lunga, plictisitoare, foarte jegoasa de examene. La statistica am picat mai mult ca sigur si pana in vara uit tot ce am retinut.  Ca tot veni vorba de asta, am o frustrare care nu imi da pace. De ce specimenele astea idioate care se numesc oameni cred ca nivelul tau de inteligenta este aproape sub al maimutei daca nu reusesti sa treci cu brio de un examen? Departe de mine ideea de a generaliza, dar din cate am observat pana acum, daca marturisesti ca esti restantier aproape ca poti sa vezi in pupilele interlocutorului tau reflectia ta care se transforma intr-un mare ca*at cu mot. Am vazut cum fata colegelor mele s-a schimbat intr-o grimasa nedefinita cand le-am spus ca am picat la statistica si as fi preferat sa scuipe niste apelative de genul "proasta cu crengi" sau, de ce nu, niste sintagme mai avansate, cum ar fi "de ce pana mea ai venit la sociologie daca nu vrei sa inveti?" Dar nu, in ziua de azi e cool sa nu dezvolti relatii atat de apropiate care sa-ti permita sa folosesti un vocabular mai colorat, asa ca faci in schimb o fata dubioasa care sa nu exprime, in fond, decat un dezgust ilogic pentru saraca persoane care, dupa ce ca s-a ales cu un examen in canicula din septembrie, trebuie sa iti mai suporte si moaca aia stupida.Am patit-o si semestrul trecut, o patesc si acum.
Degeaba pari inteligent in restul anului, distrezi lumea cu glume, ai idei si,  per total, gandesti. Daca ai picat un examen, s-a dus dracu' inteligenta ta,  in jurul capului tau nu mai straluceste lumina si din curul tau nu mai rasare soarele. Daca inainte aveai un aer cool, ei bine.. acum puti. Probabil ca dracovenia se intampla de la neuronii care au dat coltul in tine si au intrat deja in putrefactie in urma examenului picat. Si daca puti, toata lumea o sa te ignore, o sa te ocoleasca pe strada toti oamenii, de la copiii de 4 anisori pana la cersetorii care sigur put mai putin ca tine. Daca oamenii te ignora, devii un antisocial fara viata, nu vei simti iubirea, nu vei experimenta succesul, pana si ma-ta se va intreba cu ce a gresit de are un copil atat de prost. Iar daca devii antisocial nu iti va mai pasa de cum arati, asa ca te vei transforma incet, incet intr-un zgripturoi de care va rade pana si vanzatoarea de cartofi. Nu te gandi ca vei avea un job cu banet; prostii care mai sunt si antisociali, si urati nu prind decat slujbele care sterg la cur bogatanii si curata in urma membrilor societatii care nu au picat la examene sau care au avut destula charisma sa ii faca pe profi sa ii iubeasca. Asa ca toata viata vei fi un proscris, un nefericit care mai mult va bea decat va da la pedala, fiindca - nu-i asa? - femeile nu sunt atrase de scursurile societatii. Si toate astea din cauza unui examen picat!

Ma duc sa invat la MTCS. Dar daca deja am picat un examen, destinul mi-e scris.


Sabb.

6 comentarii:

Ghinda spunea...

Pfff...nu stiam eu de unde a venit mirosu`asta prin Berceni...deci e tocmai din Otopeni! rusine sa ti fie!

Sabb. spunea...

Stai putin ca neuronii mei inca nu au intrat in putrefactie.

Alina P. spunea...

Oamenii intotdeauna au prejudecati prea stupide, asa ca nu merita sa ne batem capul.

Succes in continuare cu examenele, Sabi! :*

Anonim spunea...

semestrul trecut am avut 3 restante. gandeste-te de cate zambete de`alea false si grimase de`alea nedefinite am avut parte.. a fost ciudat, dar in sesiunea de restante le-am luat toate si cu note mai mari decat ceilalti, asa ca lasa-i sa se uite ciudat si sa zambeasca prost, you will succeed in the end.

Sabb. spunea...

Geo: asta asa e si asa va ramane, din pacate. Mersi mult!
Lola: Si eu ma gandesc la sesiunea de restante si la faptul ca le voi lua fata celor cu mutre nedefinite;))

Update: am trecut la statistica cu nota 5. Dar probabil ma duc la marire :D

Addicted to kryptonite spunea...

Hei. Ţi-am dat o leapşă şi un premiu aici
http://addicted-k.blogspot.ro/2012/07/liebster-blog-award.html

Trimiteți un comentariu